top of page
  • Remba

Tuinaanleg en automatische tuinberegening, een onafscheidelijk duo.


Met meer voorkomende droogtes, passen tuinaannemers hun plantgaranties en aangroeigaranties aan. Steeds vaker komt het voor dat de waarborg voor tuinaanleg en onderhoud afhankelijk is van een automatisch bewateringssysteem. Daarom is het belangrijk om op voorhand na te denken over jouw tuinberegening. Geen kleine beslissing, maar dankzij de juiste voorbereiding geen overbodige luxe.


Tuintekening


Een goede tuintekening geeft de aanleg van jouw tuin weer. Zo heb je een zicht op welk deel van jouw tuin het meest zonlicht vangt en daardoor meer watervoorziening nodig heeft. Bij de tuintekening houden we ook rekening met de onderdelen die niet nat mogen worden en welke onderdelen van de tuin in de weg staan van sproeiers, zodat bosjes of bomen geen obstakel vormen voor een gezond grasperk of kleurrijke bloemen.


Intekenen en keuze van de sproeiers


We gebruiken de tuintekening om de sproeiers in te tekenen op het tuinplan. We bepalen het bereik van de sproeiers en hoe we ze opstellen. Dit doen we aan de hand van een sproeitabel.


Groepen bepalen


We verdelen jouw tuin aan de hand van de waterbehoeften en de ligging van de tuin. De zuidelijke onderdelen van een tuin hebben meer water nodig dan de noordelijke onderdelen. Hierbij houden we het terras en andere onderdelen, zoals een trampoline of zwembad, in het achterhoofd.


Waterleiding of beregeningspomp


Naarmate de grootte van jouw tuin zal een waterleiding of beregeningspomp nodig zijn. Een beregeningspomp heeft een grotere capaciteit dan een waterleiding. We kijken hoe we deze best aansluiten op jouw bestaande watervoorziening, zoals een regenput.


Leidingwerk


De laatste keuze die gemaakt wordt, is het leidingwerk. Het is belangrijk om de leiding in te plannen zodat zo weinig mogelijk van de tuin aangepast moet worden. Als er een maairobot gebruikt wordt, is dit een aspect dat we ook moeten in aanmerking nemen. We weten dat er veel keuzes moeten gemaakt worden, dus raadpleeg de specialisten van Remba om zeker te zijn van een goed beregeningssysteem.


Bel nu voor een afspraak!

56 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page