top of page
  • Remba

Klaar om je tuin uit zijn winterslaap te halen?


We merken het natuurlijk al een tijdje, maar de globale klimaatverandering heeft ook invloed op het weer en op het verloop van de seizoenen in België. Zo kregen we de afgelopen herfst en winter te maken met ongeëvenaarde neerslag in verschillende delen van het land. De verwachting is dat het weer de komende lente en zomer mogelijk bij momenten het andere extreem gaat opzoeken, en dat we te maken kunnen krijgen met langere periodes van droogte. Voor mensen met een tuin is dat op het eerste zicht geen goed nieuws, maar gelukkig hoeft dit met de hulp van een specialist helemaal geen probleem te zijn.

Beregening na de winter


Het is goed mogelijk dat het woord “beregening” je niet direct bekend voorkomt, maar dat is niet erg. In de context van tuinen is het namelijk hetzelfde als sproeien, en een beregeningsinstallatie wordt daarom ook wel een sproei-installatie, sproeier of sprinklerinstallatie genoemd. Het beregenen van je tuin komt dus neer op het toevoeren van water in aanvulling op de natuurlijke neerslag of in het geval van hele droge periodes, als compensatie voor het tijdelijke gebrek aan neerslag.

De lente is doorgaans het ideale moment om waterberegening in je tuin te installeren. Het gras en het meeste andere groen in de tuin is dan nog “in winterslaap” of net begonnen met ontwaken. Je kan daarbij kiezen voor verschillende soorten tuinberegening, waaronder bovengrondse beregening, ondergrondse beregening, druppelbevloeiing, of een combinatie.


Bij Remba werken we exclusief met de gerenommeerde producten van Hunter en helpen we je met het kiezen van een oplossing op maat van jouw tuin en jouw wensen. Achteraf kan je natuurlijk ook op ons rekenen voor de installatie en de eventuele toekomstige tuinwerken. Dat is wel zo veilig, want bij het toekomstige onderhoud en het verticuteren van de gazon moet je voorzichtig zijn om niets van het beregeningssysteem te beschadigen. Wij zetten de sproeiers eerst even aan om ze allemaal te lokaliseren, zodat je onnodige materiaals- en herstellingskosten vermijdt.


Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag ons vandaag nog om een offerte!

96 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page