top of page
  • Remba

Hoe maak je van je tuinberegening een betaalbaar project?

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022

Regelmatig beregenen: een must om te genieten van een mooie, gezonde, groene tuin

Zonder beregening transformeert dat frisgroene gras al snel tot een uitgedroogd of onregelmatig begroeid gazon of kleuren die mooie hagen, planten en bloemen bruin. Bovendien krijgt onkruid meer kans om weelderig te tieren op een dun bezaaid gazon. Hoog tijd om uw tuin te beregenen, want regen alleen volstaat niet…

Een beregeningsinstallatie in de tuin, ook iets voor u

Niet iedereen heeft de tijd of zin om de tuin manueel te beregenen. En hoe groter de tuin, hoe meer werk om handmatig te besproeien. Laat de tuinslang links liggen en ervaar het gemak van een sproeisysteem, met regen op bestelling. Een beregeningsinstallatie houdt uw tuin in topconditie. Maar misschien houdt het kostenplaatje u nog wat tegen? Als u het slim aanpakt, kunt ook u van beregening een betaalbaar project maken. Wij vertellen u hoe.


Drie slimme tips om te besparen op tuinberegening

1. (Bijna) alles zelf doen

Indien gewenst plaatst Remba uit Lier, bij Antwerpen beregeningsinstallaties van a tot z, maar wij helpen ter plaatse ook doe-het-zelvers die zelf aan de slag willen, met de levering en toelichting: dat kan al vanaf 750 EUR. Zo plaatst u de beregeningsinstallatie zelf, maar krijgt u toch de nodige ondersteuning. Ja, het aanleggen van beregening kost wat tijd, maar die wint u zo weer terug als uw beregeningsinstallatie die tijdrovende taak van het besproeien van uw tuin uit handen neemt.


2. De opbouw en kosten van uw tuinontwerp spreiden

Tijdens de winterslaap van uw tuin en het tuinontwerp kunt u nadenken over de leidingen voor de beregening, de nodige voorbereidingen treffen en de leidingen in de grond leggen. Zo zijn alle graafwerken al achter de rug en kan uw tuin terug mooi begroeien, klaar voor de lente ontwaak. De beplanting en aansluiting van uw tuinberegening kunt u dan vervolgens in de lente voorzien. Een dubbel voordeel dus: u kunt de kosten van uw project spreiden én sneller genieten van het eindresultaat van uw tuinaanleg.


3. De goten voor de leidingen zelf graven

Wilt u wel de handen uit de mouwen steken, maar vindt u de plaatsing van een beregeningsinstallatie wat ver gaan? Alleen al door de goten van de leidingen eigenhandig te graven kunt u geld uitsparen! Voor het aanleggen van de leidingen voorziet u dan zelf smalle sleuven met een spade of sleuvenfrees. Is dit toch niet mogelijk of aan u besteed, geen probleem. Dan kunt u deze werken uiteraard ook aan Remba toevertrouwen.


Dankzij Remba hebt u de bewegingsvrijheid om enkele werkzaamheden zelf uit te voeren of alles aan ons over te laten.


Voor elke tuin, voor elke klant en voor elke situatie heeft Remba een waterdichte oplossing.

Vraag uw offerte aan!


535 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page