top of page
  • Remba

Zo maakt u uw beregeningsinstallatie winterklaar

Uw tuinberegeninginstallatie en vorst: geen goede combinatie. Daarom leggen we u in deze blog graag uit hoe winterklaar maken van tuinberegening werkt.Vorstschade beperken en watertekort voorkomen


Een tuinberegeningsinstallatie moet op een passende manier winterklaar worden gemaakt. Anders dreigt ze stuk te vriezen en wordt u in het voorjaar geconfronteerd met een hoop onverwachte onkosten. In deze blog geven we u graag enkele praktische richtlijnen mee om uw installatie vlot winterklaar te maken. Zo kunt u vorstschade beperken en watertekort voorkomen.


Winterklaar maken van tuinberegening zonder compressor


Hebt u geen compressor bij uw beregeningsinstallatie? Dan begint u met de hoofdkraan van de wateraansluiting helemaal dicht te draaien. Via de afdruipventielen loopt het meeste water in de sproeierleiding vlotjes weg. Daarna is het tijd om de afsluiters open te draaien en de kogelkraan op de verdeelunit te zetten. Zet dan de ontluchtingskraan op de hoofdkraan open, waarna het water op het laagste punt wegloopt.


Zet nu de beregeningscomputer uit of zet hem in een aangepaste stand. Verwijder ook de kraancomputer (als die er is) van de kraan en leg hem op een vorstvrije plaats. Zorg er ten slotte voor dat u alle openingen gepast afsluit. Zo wordt u volgend voorjaar niet geconfronteerd met verstoppingen.


Winterklaar maken met compressor


Start met de installatie van een gepaste koppeling voor de compressor. Sluit daarna de hoofdkraan af en sluit de compressor aan. Breng nu zachtjes druk in de installatie door een van de afsluiters te openen. Check of alle sproeiers goed worden doorblazen en herhaal deze stap voor elke zone, maar sluit eerst de afsluiter in kwestie goed af.


Blaas daarna de leiding door naar de hoofdkraan en schakel de beregeningscomputer uit of zet hem in een aangepaste stand. Vergeet zeker niet alle openingen zorgvuldig af te dekken zodat u volgend voorjaar niet met verstoppingen zit.


Roep de hulp in van Remba


Hebt u hulp nodig bij het winterklaar maken van uw beregeningsinstallatie? Schakel dan een specialist in zoals Remba in Lier bij Antwerpen. Wij helpen u verder met een glimlach!


Benieuwd naar de diensten van Remba als beregeningsspecialist? Neem dan snel contact met ons op. Zo kan je installatie in de lente opgesteld worden!


321 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page